15.9.17

Bicicletada contra el canvi climàtic a Santa Margarida i els Monjos

Un any més, la Unió Europea convoca la celebració de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura (del 16 al 22 de setembre) coincidint amb la celebració del Dia Europeu sense Cotxes (22 de setembre).

De nou Santa Margarida i els Monjos s’hi suma amb l’organització de diversos actes que pretenen sensibilitzar a la població sobre la necessitat de fer un ús racional del vehicle privat i de promoure l’ús dels transports públics i alternatius com la bicicleta.

En aquest sentit, aquest diumenge 17 de setembre es durà a terme la tradicional bicicletada popular, que enguany arriba a la seva dissetena edició i en la que cada any participen més de 500 persones.

A dos quarts de deu del matí s’efectuarà el repartiment de dorsals davant de l’Ajuntament i a les 10 tindrà lloc la sortida, amb un recorregut d’aproximadament 7 kilòmetres, que passarà per alguns dels nuclis habitats més importants del municipi i que, en aquesta ocasió, finalitzarà  a la plaça de Ramon Cabré, a la Ràpita, amb un esmorzar popular i el sorteig de cascs i una bicicleta entre els participants.


D’altra banda, i amb la col·laboració del Parc del Foix, al llarg de l’any es duen a terme caminades verdes per promoure l’anar a peu com a mitjà saludable i sostenible de transport. L’ajuntament va ratificar en el seu moment la Carta Internacional per Caminar, reconeixent els beneficis de caminar, com a indicador clau de societats amb salut, eficiència, inclusió social i sostenibilitat.