17.10.17

Arriba el Viu el Parc i la Fira de la Transhumància!

La Fira

El proper diumenge 22 d’octubre es durà a terme la tercera edició de la Fira de la Transhumància. La mostra, que es farà de nou a l’aparcament d’entrada als Monjos, comptarà amb una trentena de parades relacionades amb la ramaderia, amb una àmplia selecció de formatges, embotits i vins i caves de la zona, a més d’antiguitats i artesania.

La fira obrirà les seves portes de 10 del matí a 2 de la tarda i comptarà amb un tancat d’ovelles i nombroses activitats infantils per aprendre a munyir vaques, fer un jorn al mas o crear les pròpies ovelles amb la tècnica del jumping, entre altres.

A dos quarts de dotze la Fira inclourà l’actuació del Ball de Pastorets de Santa Margarida i els Monjos i al llarg de tot el matí es podrà gaudir de la música del grup tradicional La Portàtil FM.

També durant tot el matí es durà a terme una viquimarató fotogràfica coordinada des de la Biblioteca amb l’objectiu de plasmar la fira en imatges.

Activitats Viu el Parc!

Les activitats començarem el divendres 20 d’octubre amb una exposició fotogràfica, a la Biblioteca, sobre la construcció de la presa del pantà de Foix durant el primer terç del s. XX. Al mateix espai, a les 6 de la tarda es farà l’activitat infantil “la petita GLU-GLU-GLU” sobre el cicles i els estats de l’aigua, a càrrec de la companyia Fes-t’ho com vulguis.

El mateix divendres a les 19 h, el Molí del Foix acollirà una taula rodona sobre transhumància, camins ramaders i el projecte del Camí Ramader de Marina. De la Cerdanya al Penedès.


Més tard, a les 8 del vespre, les caves Markel, als Monjos, acolliran el concert de “Celtic groove”, una proposta de música celta.

Finalment diumenge a les 9h del matí, davant el punt d'informació turística del mercat es donarà sortida a la caminada popular pel Parc del Foix, d'una distància aproximada de 7,5 Km i baixa dificultat.