9.2.16

Santa Margarida i els Monjos enceta una campanya contra el malbaratament alimentari

 L’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos i la Mancomunitat Penedès Garraf encetaran aquesta propera setmana la campanya SOM GENT DE PROFIT, per conscienciar la població contra el malbaratament alimentari i la promoció d’hàbits de consum responsables.

L’objectiu de la campanya és conscienciar la població sobre la quantitat d’aliments encara aprofitables que es llencen, tant a casa com fora d’aquesta (als restaurants, a les escoles...) i per fer-ho s’han previst tota una sèrie d’accions i activitats repartides en les cinc setmanes que durarà la campanya.

Una part important de la campanya es durà a terme en els bars i restaurants de la població que s’han adherit a la proposta. Aquests establiments disposaran d’informació sobre el reaprofitament alimentari i oferiran bosses per tal que els clients que no s’hagin acabat l’àpat, puguin emportar-se el menjar a casa, amb l’objectiu de promoure bones pràctiques de reaprofitament.

A Catalunya es llencen cada any 260.000 tones d'aliments a les escombraries, sobretot a les llars, comerços i restaurants. Malbaratant aliments es llencen els diners que ha costat produir-los, es malgasten els recursos naturals invertits i es desaprofita un bé molt valuós.

Accions i activitats programades